Hjem > Loire, Søt > Loire: Coteaux de l’Aubance og Anjou-Coteaux

Loire: Coteaux de l’Aubance og Anjou-Coteaux

I skyggen av deres mer synlige nabo, Layon, ligger vinmarkene her langs Aubance, en liten sideelv til La Loire, men også de kommer fra Anjou-Coteaux de la Loire. De må tas med i betraktningen, for på begge steder lages det hvite viner i samme søte stil som i Coteaux du Layon, selv om de sjelden når det kvalitetsnivået som man ofte finner i Layon.
Det lages også en halvtørr hvitvin av ganske god kvalitet av Chenin Blanc druen, og meget anerkjente vins rosé, de beste av dem av Cabernet Franc , fra området rundt Brissac.

Aubance renner i en nordlig retning, til den går mot nordvest mot Brissac-Quincé. Herfra fortsetter de vestover mot Mûrs-Erigne, før den renner ut i Louet, en arm av Loire som går fra Angers til Montjean-sur-Loire. Elvens erosjon har ikke laget den lange rekken med sørvendte bakker som de vi finner langs Layon. Topografien her er mer variert, mange små bakker og åser med ganske så forskjellige aspekter.
Det dyrkes nesten bare Chenin, og ved hjelp av botrytis, som trives i Aubance’s tåke, har man et potensiale her for å produsere noen svært så attraktive søte viner, noe som gjenspeiles av Coteaux de l’Aubance appellasjonen, fastlagt in 1950. Det er ti kommuner langs elvebredden, og ca. 150 ha som er kultivert (selv om appellasjonens grenser omfatter et mye større område), og frukten høstes med et utbytte på noe over 30 hl/ha, på samme måte som i Layon. Men denne lille regionen har en meget lav profil, på tross av at det produseres et lite antall gode viner her.

Topp Domener i Coteaux de l’Aubance

Domaine de Montgilet
Domaine des Rochelles
Domaine Richou

Anjou-Coteaux

Domaine du Fresche
Domaine Musset-Rouillier

  1. Ingen kommentarer så langt.
  1. Ingen tilbakesporinger så langt.