Om denne bloggen

Mitt navn er Helge Skappel.

Dette er en vinblogg skrevet av en amatør som er glad i vin. Den er laget for andre amatører, som strever med å lete seg fram i vinens kaleidoskopiske verden. Etterhvert vil jeg ta opp mange forskjellige emner, helt etter innfallsmetoden, og jeg ønsker å gi mest mulig fyllestgjørende opplysninger – på norsk. Det meste av innholdet har jeg samlet selv, mye av det er funnet på Internett og i bøker og blader, på diverse utenlandske språk. Måten det hele er skrevet på vil nok passe best for de litt viderekommende, og de som ser etter viner som koster mer enn 100 kr. når de besøker Vinmonopolet.

Jeg vil gjerne ha innspill til emner jeg bør skrive om, og tar gjerne i mot kommentarer. Det er ikke gitt at du som leser dette er enig med meg. Da vil jeg gjerne ha en tilbakemelding.

Dersom noen ønsker å kontakte meg mer direkte, er e-postadressen hskappel@gmail.com

 1. Fredrik Rivenes
  16. oktober 2012 klokken 22:42 | #1

  Veldig bra, innholdsrik og informativ blogg!

 2. Magne Lystrup
  10. februar 2013 klokken 22:36 | #2

  Hei
  Bra flere griper fatt i vinens verden.
  Et fascinerende område.
  Jeg har mye av det samme utgangspunktet som deg.
  Gav ut et tidløst oppslagsverk (Vin til mat – en nøkkel til gode smaksopplevelser» i 2011. Er vinspaltist i en avis i Asker og Bærum og bruker det meste av min fritid på vin.
  mvh Magne Lystrup

 3. Espen Farstad
  20. mai 2013 klokken 06:40 | #3

  Hallo. En glede å snuble over vinbloggen din. Velskrevet og informativ, og uten for mange sterke personlige meninger som ofte kan virke skjemmende og forstyrrende i slike blogger. Hva med litt graving rundt Kroatiske viner? Her ligger det mye spennende, som på grunn av en problematisk historie og språkbarrierer ikke er godt nok kjent. Mvh Espen Farstad

  • 20. mai 2013 klokken 09:40 | #4

   Alltid hyggelig vite at det man gjør blir satt pris på!
   Når det gjelder kroatisk vin har jeg tenkt lenge på det, og har en del stoff liggende. Men jeg føler at jeg har smakt det for lite. Og jeg er helt enig med deg – det ligger mye spennende og venter her. Som også er tilfelle i mange andre av landene omkring, nord- og østover. Her sitter folk på kunnskaper og metoder som kan være et øyeåpnende korrektiv til dagens vestlige tendens til stordrift, industrialisering og ensretting.

 1. Ingen tilbakesporinger så langt.